Αρχική σελίδα Επείγουσες Εργασίες Επισκευή – Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Επισκευή – Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

από admin
831 Προβολές
Επισκευή – Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ!
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ!
Πατώντας (Αποστολή στους Επαγγελματίες) αποδέχεσαι τους όρους και προϋποθέσεις του κανονισμού GDPR & του www.texnites.bestgr.gr.

Παρέχουμε έμπειρους τεχνίτες για Επισκευή – Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα, σε Χαμηλές Τιμές, χωρίς επιβάρυνση επίσκεψης, με Αξιοπιστία & Αμεσότητα.

Γιατί να επιλέξεις το τεχνικό του ΚΕΝΤΡΟ ΤΕΧΝΙΚΗΣ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗΣ για την Επισκευή και Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα;

Ένα από τα σημαντικότερα στοιχεία που θα επηρεάσουν τη μελλοντική απόδοση του ηλιακού σου είναι ο επαγγελματίας που θα επιλέξεις για να κάνει την επισκευή και Συντήρηση.

Η σωστή υδραυλική και ηλεκτρολογική σύνδεση είναι απαραίτητη για να έχεις έναν αποδοτικό ηλιακό θερμοσίφωνα που δεν θα παρουσιάζει συχνές βλάβες και προβλήματα.

Οι αξιολογημένοι επαγγελματίες μας αναλαμβάνουν αξιόπιστα την Επισκευή και Συντήρηση του ηλιακού σας θερμοσίφωνα άμεσα και σε όποια περιοχή και αν βρίσκεσαι.

Δεν γίνεται να μην έχεις ηλιακό θερμοσίφωνα στην Ελλάδα που έχει 360 μέρες το χρόνο ήλιο. Μάθε τι είναι!

Επισκευή Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Επισκευή Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Κατ αρχάς ένα ηλιακός θερμοσίφωνας αποτελεί ουσιαστικά ένα ενεργητικό ηλιακό σύστημα, το οποίο εκμεταλλεύεται την ηλιακή ενέργεια για να ζεσταίνει το νερό σε μία κατοικία ή οποιοδήποτε άλλο κτίριο.

Ως εκ τούτου, πρόκειται για μία εναλλακτική επιλογή παραγωγής ζεστού νερού χρήσης, η οποία είναι απόλυτα φιλική προς το περιβάλλον και θεωρείται ιδανική για περιοχές με μεγάλη ηλιοφάνεια, όπως η Ελλάδα.

  •  Υπάρχουν τριπλοί ηλιακοί θερμοσίφωνες που σου δίνουν τζάμπα νερό και θέρμανση

Οι βασικές διακρίσεις των ηλιακών θερμοσιφώνων είναι στις υποκατηγορίες Διπλής και Τριπλής ενέργειας και Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος.
– Διπλής ενέργειας.

Σε αυτή την περίπτωση ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει τη δυνατότητα να λειτουργήσει μέσω δύο πηγών, αυτών δηλαδή του ηλίου και του ρεύματος.
– Τριπλής ενέργειας.

Πρόκειται ουσιαστικά για τον ηλιακό θερμοσίφωνα… επόμενης γενιάς, ο οποίος πέραν της λειτουργίας του μέσω του ήλιο και μέσω ρεύματος, μπορεί να λειτουργήσει και σε συνεργασία με το σύστημα κεντρικής θέρμανσης που υπάρχει σε κάποιο σπίτι.

Η διάκριση σε Κλειστού και Ανοιχτού κυκλώματος, γίνεται βάσει του θερμαινόμενου μέσου που χρησιμοποιούν, ως εξής:

– στους κλειστού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται έμμεσα μέσω του εναλλάκτη θερμότητας-σερπαντίνας, με το αντιψυκτικό υγρό να κυκλοφορεί σε ιδιαίτερο κύκλωμα, το οποίο και θερμαίνει το νερό χρήσης, χωρίς να γίνεται ανάμιξή τους.

Στου ανοικτού κυκλώματος, η θέρμανση του νερού χρήσης γίνεται απευθείας, με το ίδιο το νερό χρήσης να λειτουργεί ως θερμαινόμενο μέσο.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες ανοικτού κυκλώματος είναι απλούστεροι και φθηνότεροι, όμως οι θερμοσίφωνες κλειστού κυκλώματος είναι οι προτιμητέοι διότι η αντοχή τους στις χαμηλές θερμοκρασίες τον χειμώνα, ενισχύει την προστασία των ηλιακών συλλεκτών.

Επιπλέον, ο ηλιακός θερμοσίφωνας κλειστού κυκλώματος διαθέτει μεγαλύτερο όριο ζωής ακόμη και κατά 50%, ενώ επιτυγχάνει και τον μέγιστο βαθμό απόδοσης.

Επισκευή Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Επισκευή Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Μάθε λοιπόν 10 μυστικά για να επιλέξεις σωστά ηλιακό θερμοσίφωνα!

1. Χωρητικότητα Δεξαμενής. 

Η επιλογή πρέπει να γίνεται με βάση τα άτομα που θα καταναλώνουν ζεστό νερό.

Η διεθνής πρακτική συνιστά 40 λίτρα ανά άτομο. Υπογραμμίζεται ότι: σε μη πιστοποιημένα προϊόντα η ονομαστική χωρητικότητα απέχει αρκετά από την πραγματική.

2. Τεχνολογία Συλλέκτη. 

Η επιλογή πρέπει να γίνει με κλιματολογικά κριτήρια αλλά και βάση της επιθυμητής θερμοκρασίας στο ζεστό νερό.

Οι βασικές κατηγορίες είναι τρεις. Μαύρος συλλέκτης, επιλεκτικός συλλέκτης και συλλέκτης σωλήνων κενού.

Όσο πιο κρύο και χαμηλής ακτινοβολίας είναι το κλίμα στον τόπο του κτίριο ή/και όσο πιο ζεστό χρειάζεται να είναι το νερό που παράγει ο ηλιακός, τότε τόσο προτιμότερο είναι να επιλεχθεί είτε τεχνολογία επιλεκτικού συλλέκτη είτε ακόμη καλύτερα  τεχνολογία σωλήνων κενού.

Υπογραμμίζεται ότι: α) για να ονομαστεί ένας συλλέκτης επιλεκτικός πρέπει να έχει συντελεστή εκπομπής e<5%. β) στους συλλέκτες κενού είναι πολύ πιο αξιόπιστη η ευρωπαϊκή τεχνολογία «U-pipe» σε σχέση με την κινεζική «heat-pipe».

3. Αναλογία Δεξαμενής – Συλλέκτη. 

Ανάλογα με την τεχνολογία του συλλέκτη και ανάλογα με αν το ζητούμενο είναι η υψηλή θερμοκρασία του νερού ή η αποδοτικότητα του συστήματος πρέπει να επιλεχθεί το μέγεθος με βάσει την αναλογία των λίτρων της δεξαμενής, με τα τ.μ. της επιφάνειας του συλλέκτη.

Για τους μαύρους συλλέκτες μία ισορροπημένη αναλογία είναι τα 50 λίτρα (καθαρής χωρητικότητας) προς 1 τετραγωνικό μέτρο καθαρής απορροφητικής επιφάνειας του συλλέκτη.

Αν η αναλογία είναι μικρότερη από 50 λίτρα τότε το σύστημα ανεβάζει μεγαλύτερες θερμοκρασίες στο νερό χρήσης. Αν είναι μεγαλύτερη τότε το σύστημα δουλεύει αποδοτικότερα.

Υπογραμμίζεται ότι: το αντίστοιχο σημείο ισορροπίας για επιλεκτικούς συλλέκτες είναι 65 λίτρα / τ.μ. και για τους συλλέκτες σωλήνων κενού είναι 75 λίτρα / τ.μ.

4. Εγκατάσταση. 

Η εγκατάσταση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα είναι μία εξειδικευμένη εργασία που έχει πολύ μεγάλη σημασία.

Ακόμα και ο καλύτερος ηλιακός θερμοσίφωνας αν εγκατασταθεί πρόχειρα δεν θα αποδώσει τα προσδοκώμενα. Επιλέξτε προσεκτικά τον εγκαταστάτη και ζητήστε του να ακολουθήσει μεθοδικά τις οδηγίες εγκατάστασης του κάθε μοντέλου.

5. Αντισκωρική Προστασία Δεξαμενής. 

Οι κύριες μέθοδοι που χρησιμοποιούνται και διεθνώς για την μακροχρόνια αντισκωριακή προστασία του εσωτερικού της δεξαμενής είναι η επισμάλτωση (εμαγιέ), ο ανοξείδωτος χάλυβας και το αλουμίνιο.

Στο σύνολό τους, πρόκειται για αποδεκτές επιλογές, όμως ανάλογα με το ποια έχει επιλεχθεί για την κατασκευή του κάθε προϊόντος, είναι πιθανό να υπάρχουν διαφοροποιήσεις στην απόδοση και την τελική τιμή.

6. Σύνδεση του Συλλέκτη με τη Δεξαμενή.

Οι σωλήνες που συνδέουν τον (τους) συλλέκτη (ες) με τον θερμικό εναλλάκτη της δεξαμενής (jacket) πρέπει να είναι από υλικό που αντέχει τις υψηλές θερμοκρασίες, να έχουν μεγάλη διατομή και να είναι καλά μονωμένοι.

Οι δύο πιο ενδεδειγμένες λύσεις είναι οι πολυστρωματικοί σωλήνες και οι εύκαμπτοι (flexib) ανοξείδωτοι σωλήνες.

Ο χαλκοσωλήνες είναι επίσης μία καλή επιλογή αλλά λόγω υψηλότερου κόστους αλλά και λόγω της μεγάλης τριβώδους ροής που προκαλούν δεν είναι η βέλτιστη λύση.

Υπογραμμίζεται ότι: οι απλοί μαύροι σωλήνες (tuborama κλπ.) δεν ενδείκνυνται διότι δεν αντέχουν θερμοκρασίες άνω των 90 βαθμών που αναπτύσσονται στους συλλέκτες νέας τεχνολογίας.

7. Σύνδεση της Δεξαμενής με τον Λέβητα. 

Όταν, κατά τους μήνες του χειμώνα, η ηλιακή ακτινοβολία δεν επαρκεί για να φέρει το νερό στην επιθυμητή θερμοκρασία τότε πρέπει να τεθεί σε λειτουργία την ηλεκτρική αντίσταση που περιλαμβάνεται σε όλες τις δεξαμενές των ηλιακών θερμοσιφώνων.

Εναλλακτικά, μπορούμε να συνδέσουμε την δεξαμενή του ηλιακού με τον λέβητα ή την αντλία θερμότητας (εφόσον υπάρχει).

Υπογραμμίζεται ότι: για να είναι δυνατή αυτή η σύνδεση πρέπει να επιλεγεί ένα μοντέλο ηλιακού τριπλής ενέργειας (Trien) η δεξαμενή του οποίου είναι εξοπλισμένη με έναν επιπλέον εναλλάκτη θερμότητας.

8. Συντήρηση. 

Όπως σε όλες τις συσκευές, έτσι και στην περίπτωση του ηλιακού θερμοσίφωνα η περιοδική συντήρησή του θα συμβάλλει σημαντικά στην διατήρηση της καλής του απόδοσης και στη μακροζωία του.

Ένα επαρκές πρόγραμμα συντήρησης περιλαμβάνει την αντικατάσταση της ράβδου μαγνησίου (καθοδική προστασία δεξαμενής) κάθε 2 χρόνια και την συμπλήρωση του ειδικού υγρού του κλειστού κυκλώματος κάθε χρόνο, μετά το καλοκαίρι (ιδίως στα επιλεκτικά μοντέλα και τα μοντέλα με σωλήνες κενού που ανεβάζουν υψηλότερη θερμοκρασία).

Επίσης, πρέπει να ελέγχεται μία φορά τον χρόνο η καλή λειτουργία της ανεπίστροφης βαλβίδας (στην είσοδο του νερού από το δίκτυο) και της βαλβίδας ασφαλείας (του κλειστού κυκλώματος της δεξαμενής) ώστε να αλλαχθούν εγκαίρως σε περίπτωση κακής λειτουργίας τους.

9. Εγγύηση. 

Υπογραμμίζεται ότι: με δεδομένο ότι στην αγορά μπορεί να κυκλοφορούν και προϊόντα αμφιβόλου ποιότητας, καλό θα είναι ο καταναλωτής να επιλέγει εταιρείες εμπιστοσύνης, ώστε να αποφεύγονται οι περιπτώσεις αστοχίας γύρω από τις ιδιότητες ενός ηλιακού θερμοσίφωνα.

10. Πιστοποιήσεις και Σήματα Ποιότητας. 

Το πλέον αναγνωρισμένο σήμα ποιότητας για ηλιακά θερμικά συστήματα στην Ευρώπη είναι το Solar Keymark.

Το Solar-Keymark πιστοποιεί τόσο την μέθοδο παραγωγής και την ποιότητα του προϊόντος όσο και την απόδοσή του.

Πολλά άλλα σήματα που χρησιμοποιούνται από κατασκευαστές ηλιακών θερμοσιφώνων, που συνήθως αφορούν εργαστήρια ανεπίσημων δοκιμών, μάλλον μπερδεύουν τον καταναλωτή παρά πιστοποιούν κάποιες ιδιότητες του προϊόντος.

  • Επενδύοντας στην ηλιοθερμία εξοικονομείς χρήματα από την πρώτη μέρα!

Νομοθεσία για ηλιακούς θερμοσίφωνες σε πολυκατοικία οφέλη και ιδιαιτερότητες!

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες είναι από τους τα πλέον αξιόπιστα και λειτουργικά μηχανήματα που λειτουργούν απρόσκοπτα και για πολλά χρόνια στα σπίτια μας, μονοκατοικίες πολυκατοικίες αλλά και σε επαγγελματικούς χώρους.

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σε πολυκατοικία προσφέρουν μεγάλη οικονομία άνεση και ευκολία στην χρήση με την συνεχόμενη παραγωγή ζεστού νερού.

Φυσικά βασική προϋπόθεση για όλα αυτά είναι να υπάρχει ηλιοφάνεια κάτι που στην χώρα μας είναι σε αφθονία!

Ιδιαίτερα στα αστικά κέντρα και τις πολυκατοικίες θα πρέπει να λαμβάνονται υπόψη τεχνικά στοιχεία αλλά και η υπάρχουσα νομοθεσία έτσι ώστε η εγκατάσταση του ηλιακού θερμοσίφωνα να είναι σύμφωνη με τις ισχύουσες πολεοδομικές διατάξεις άλλα και τις βέλτιστες πρακτικές.

Συνοψίζοντας την εμπειρία χρόνων σε θέματα κτηριοδομικού κανονισμού – νομοθεσίας και κατασκευών, παραθέτουμε μερικές συμβουλές βασισμένες σε όσα ισχύουν αλλά και σε όσα δεν θα έπρεπε να εφαρμόζονται.

Παρακάτω παραθέτουμε τις ιδαιτερότητες που μπορεί να έχει-έχουν εγκατάσταση θέση αλλά και η διαδικασία που μπορούν να  εγκατασταθούν οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σε πολυκατοικία.

Άδεια για εγκατάσταση ηλιακού θερμοσίφωνα,

Πολεοδομικοί περιορισμοί και νομοθεσία.

Σε μια πολυκατοικία ο ηλιακός θερμοσίφωνας μπορεί να τοποθετηθεί στην ταράτσα και εφόσον δεν επηρεάζει το ιδεατό στερεό, δηλαδή μπορεί να τοποθετηθεί στην ταράτσα όχι όμως στην απόληξη του κλιμακοστασίου.

Η εγκατάσταση του ηλιακου επιτρέπεται στους ακάλυπτους χώρους των πολυκατοικιών με την επιφύλαξη περί φύτευσης οικοπέδων.

Εγκατάσταση ηλιακού

Οι ηλιακοί θερμοσίφωνες σε μια πολυκατοικία έχουν κάποιους περιορισμούς όσον άφορα το τεχνικό μέρος. Π.χ. ένας ηλιακός θερμοσίφωνας εγκατεστημένος στην ταράτσα πενταώροφης πολυκατοικίας δεν μπορεί ποτέ να είναι ιδιαίτερα αποδοτικός σε ένα διαμέρισμα του 1ου ορόφου.

Ο λόγος είναι ότι το νερό την ώρα της ζήτησης θα είναι αρκετά παγωμένο και θα πρέπει να αφήσουμε να τρέξει το νερό μέχρι να έρθει το ζεστό νερό χρήσης από τον ηλιακό.

Σε αυτές τις περιπτώσεις ιδανική λύση είναι η εγκατάσταση ενός συστήματος θέρμανσης του νερού με φυσικό αέριο.

Το φυσικό αέριο (ατομικοί λέβητες φυσικού αερίου) μπορεί να ζεστάνει το νερό άμεσα (και πολύ πιο οικονομικά από τους συμβατικούς ηλεκτρικούς θερμοσίφωνες) αποφεύγοντας δε τις απώλειες του νερού λόγω μεγάλης απόστασης από την τελική χρήση.

Ένα άλλο τεχνικό θέμα που θέλει προσοχή ιδιαίτερη προσοχή είναι η εγκατάσταση και θεμελίωση του εξοπλισμού.

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας πρεπει να στερεωθεί στην πλάκα της ταράτσας. Όταν η πλάκα είναι σε παλιά οικοδομή και χωρίς μόνωση για υγρασία ή θερμομόνωση , τότε μπορεί ο ηλιακός θερμοσίφωνας να στερεωθεί πάνω στην υπάρχουσα πλάκα.

Αυτό όμως που ποτέ δεν πρέπει να γίνει είναι να τρυπηθεί μονωμένη-θερμομονωμένη ταράτσα. Ο λόγος είναι να μην χαλάσει και τρυπηθεί η μόνωση που θα έχει σαν αποτέλεσμα τα νερά-υγρασία να διεισδύσουν στο ταβάνι του ρετιρέ.

Στην περίπτωση που υπάρχει μόνωση, συμβουλευτείτε μας και για κανένα λόγο μην αφήσετε να τρυπήσουν την πλάκα!

Τέλος προφανώς την εγκατάσταση πρέπει να την αναλάβουν αξιόπιστα και πιστοποιημένα συνεργεία τα οποία μπορούν και έχουν την τεχνική κατάρτιση να συνδέσουν τα υδραυλικά άλλα και τα ηλεκτρικά μέρη του εξοπλισμού.

  Το νομικό πλαίσιο για την Εγκατάσταση Ηλιακών Θερμοσιφώνων και Φωτοβολταϊκών συστημάτων επιτρέπεται:

Πάνω από το μέ­γιστο ύψος της περιοχής και μέσα στο ιδεατό στερεό και για την εκτός σχεδίου περιοχή μέχρι του ύψους του 1.50 μ. πάνω από το επιτρεπόμενο μέγιστο ύψος, χωρίς την έκδοση οικοδομικής αδείας.

Διότι οι ηλιακοί θερμοσίφωνες και τα Φωτοβολταϊκά συστήματα αποτε­λούν συμπληρωματικές εγκαταστάσεις του κτιρίου και εντάσσονται στο πλαίσιο της ενεργειακής πολιτικής, δε­δομένου ότι είναι ενεργητικά συστήματα εξοικονόμησης ενέργειας και πρόκειται για εργασίες μικρής κλίμακας.

2. Η εγκατάσταση Ηλιακών Θερμοσιφώνων και Φωτο-βολταϊκών συστημάτων επιτρέπεται και στους ακάλυ­πτους χώρους των οικοπέδων (στην εντός σχεδίου και στην εντός οικισμών χωρίς σχέδιο δόμησης) με την επι­φύλαξη του αρθ. 23 της υπ’ αριθμ. 3046/304/89 απόφασης (Κτιριοδομικός Κανονισμός) περί φύτευσης οικοπέδων.

3. Τα παραπάνω ενεργειακά συστήματα θα συμπεριλη­φθούν στην ενεργειακή μελέτη των κτιρίων όταν αυτή γίνει υποχρεωτική σύμφωνα με την οδηγία 2002/91/ΕΚ.

4. Δεν επιτρέπεται η τοποθέτηση των ηλιακών και Φωτοβολταϊκών συστημάτων πάνω σε απολήξεις κλιμακο­στασίων και κατά παράβαση του αρθρ. 4 του Γ.Ο.Κ. του 85 όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Σε παραδοσιακούς οικισμούς και διατηρητέα κτίρια εκτός και εάν προβλέ­πονται από τα διατάγματα προστασίας των οικισμών ή επιτρέπονται από τους ειδικούς όρους δόμησης του δια­τηρητέου κτιρίου που εκδίδονται με Υπουργική απόφαση (ειδική ρύθμιση) και μετά από έγκριση της ΕΠΑΕ.».

5. Όλα τα παραπάνω ισχύουν σε εντός και εκτός σχε­δίου περιοχές και εφόσον δεν αντίκεινται σε τυχόν ισχύουσες διατάξεις των περιοχών αυτών.

Επισκευή Συντήρηση και Τοποθέτηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...

Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες

Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία