Αρχική σελίδα Όλες οι υπηρεσίεςΕξωτερικός Χώρος Αυτόματο Πότισμα – Εγκατάσταση

Αυτόματο Πότισμα – Εγκατάσταση

από admin
6729 Προβολές
Αυτόματο Πότισμα – Εγκατάσταση

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ!
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ!
Κηπουρικές Υπηρεσίες, Πάρτε την καλύτερη Προσφορά
Πατώντας (Αποστολή στους Επαγγελματίες) αποδέχεσαι τους όρους και προϋποθέσεις του κανονισμού GDPR & του www.texnites.bestgr.gr.

Αυτόματο Πότισμα – Εγκατάσταση Βρες τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία!

Ερχόμαστε δωρεάν στον χώρο σας σε ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ σας ενημερώνουμε για τις διάφορες δυνατότητες αντιμετώπισης για Αυτόματο Πότισμα – Εγκατάσταση και το κόστος, χωρίς απολύτως καμία δέσμευση.

Ανοιξιάτικες ιδέες για το πότισμα του κήπου και της αυλή σας που θα λατρέψετε!

Αυτόματο Πότισμα: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζεις!

Διάλεξε τα δικά σου κατάλληλα υλικά για την κατασκευή ολοκληρωμένου πακέτου αυτόματου ποτίσματος για τις γλάστρες σου Βήμα-βήμα και υπολόγισε αυτόματα το κόστος αγοράς.

 1. Ο Προγραμματιστής (απαραίτητο για να απαλαγούμε απο το χειρονακτικό άνοιγμα)
 2. Ο προγραμματιστής βρύσης θα ανοίγει και θα κλείνει αυτόματα το πότισμά μας.
 3. Απλό στη χρήση του με αντοχή πίεσης 6 bar. Σε περίπτωση μεγαλύτερης πίεσης  ή καταπονήσεων συνιστάται  χρήση μειωτήρα νερού.

Το γεγονός ότι δεν έχει οθόνη και είναι απλό μειώνει ακόμα περισσότερο την πιθανότητα βλάβης που συμβαίνει περισσότερο στα περίπλοκα μοντέλα.

Τέλος το πρόγραμμα του είναι πολύ πρακτικό και ευκολο στον προγραμματισμό.

Πως κατασκευάζω Αυτόματο Πότισμα, τι θα χρειαστείτε:

Πολλές φορές τα έτοιμα σετ αυτόματου ποτίσματος  που περιεχουν και τον προγραμματιστη μπορουν να δημιουργήσουν πρόβλημα   στο μπαλκόνι σας. Υπαρχει περιπτωση ο προγραμματιστης να μην ειναι ο καταλληλος για την περιπτωση σας. Αν θέλετε πραγματικά ένα σωστό αυτόματο πότισμα για τα φυτά γλάστρας σας ακολουθήστε τις οδηγίες!!!

ΑΥΤΟΜΑΤΟ ΠΟΤΙΣΜΑ ΓΙΑ ΒΕΡΑΝΤΑ

Πριν κατασκευάσουμε το αυτόματο πότισμα στην βεράντα μας πρωταρχικό ρόλο που αμελούν οι περισσότεροι τεχνικοί είναι η στατική πίεση που έχει η βρύση μας και τα  υδραυλικά πλήγματα που δημιουργούνται προκαλώντας καταπονήσεις στις ηλεκτροβανες μας.

Με την ορολογία «στατική πίεση» εννοούμε την πίεση του νερού  μέσα στο δίκτυο όταν η βρύση είναι κλειστή και τα υδραυλικά πλήγματα ανεβάζουν επιπλέον  την πίεση όταν κλείσουμε απότομα τη βρύση.

Οι έντονες υψηλές πιέσεις στο δίκτυο παροχής νερού είναι ικανές να χαλάσουν ή ακόμα και να σπάσουν τον μηχανισμό αυτόματου  ποτίσματος(ηλεκτροβάνα) με μεγάλες οικονομικές συνέπειες σε περίπτωση που λείπουμε για διακοπές.

Την πίεση   του δικτύου την μετράμε με ένα μανόμετρο 10 bar το όποιο και συνδεσμολογούμε με μια βάνα από τη μια πλευρά και ένα ρακορ από την άλλη.

Μέσω του ρακορ το συνδέουμε στη βρύση μας. Όταν την ανοίξουμε, το μανόμετρο θα δείξει τη στατική μας πίεση.

Ανοιγοκλείνοντας απότομα τη βάνα της συνδεσμολογίας μας!

Βλέπουμε στο μανόμετρο τα ανεβοκατεβάσματα πίεσης από υδραυλικά πλήγματα.

Η καταπόνηση είναι ιδιαίτερα έντονη όταν  η βρύση είναι κοντά σε αντεπίστροφη βαλβίδα ή στην έλλειψη πιεστικού δοχείου και στην έλλειψη μειωτήρα σε περιπτώσεις που έχουμε δίκτυο υψηλής πίεσης.

Όσον αφορά τους επαγγελματίες που κατασκευάζουν αυτόματα ποτίσματα είναι μεγάλο σφάλμα να μην έχουν ένα παροχόμετρο για την μελέτη τους.

Το παρακάτω παροχόμετρο αποτελείται από δεξιά προς τα αριστερά, με ένα μεταλλικό ρακόρ(για να το συνδέουμε εύκολα στο σπείρωμα της βρύσης παίρνοντας μετρήσεις), ένα μανόμετρο 160 psi(περίπου 11 bar) βιδωμένο πάνω σε ένα μαύρο πλαστικό μαστό.

Μετά μια βάνα, ύστερα ένα δεύτερο ευαίσθητο μανόμετρο περίπου 2 bar πάνω στο οποίο αναγράφονται οι παροχές σε γαλόνια ανά λεπτό(1000λίτρα ανά ώρα είναι περίπου 4,5 γαλόνια το λεπτό) και στο τέλος μια μαύρη πλαστική τάπα με μια τρυπά διαμέτρου 6mm.    

Όσον αφορά τους καλαίσθητους προγραμματιστές αυτόματου ποτίσματος μπαταρίας για την βεράντα, έχουν συνήθως όριο τις 6atm(περίπου 6bar).

Υπάρχουν και πιο επαγγελματικοί που υστερούν συνήθως σε εμφάνιση που αντέχουν και σε 10atm. Αυτές τις ενδείξεις τις γραφούν οι προγραμματιστές στις οδηγίες χρήσης.

Αν οι στατικές πιέσεις ή οι καταπονήσεις ξεπερνούν αυτά τα όρια πρέπει να βάλουμε μειωτήρα στη βρύση μας(μου έχει τύχει προσωπική περίπτωση που ενώ η στατική πίεση ήταν 4bar, η καταπόνηση να ξεπερνά τα 15bar!!!

Μην παραπλανιέστε από την μικρή στατική πίεση)!

Ξεβιδώνουμε την βρύση μας και συνδέουμε ενδιάμεσα το μειωτήρα (μεταλλικος ρυθμιστής πίεσης). Για να έχουμε στεγανότητα περιτυλίγουμε με τεφλόν τις σπειρώσεις.

 

Οι περιτύλιξη γίνεται με τη φορά του ρολογιού, κάνοντας περίπου 20 κύκλους(ανάλογα με το πάχος της ταινίας τεφλόν και το σπείρωμα). Προσέχουμε να μην κάνουμε το λάθος και το βιδώσουμε ανάποδα! Δηλαδή το πίσω μπροστά και το μπροστά πίσω.

Για να μην γίνει λάθος προσέξτε πάνω στο μειωτήρα το τοξάκι που δείχνει τη ροη του νερού.

Ο μειωτήρας έχει και μια βίδα με την οποία ρυθμίζουμε την στατική πίεση στο όριο που θέλουμε. Κάνοντας έλεγχο με το μανόμετρο θα δούμε το όριο της πίεσης και θα διαπιστώσουμε ότι δεν υπάρχουν πια επιπλέον καταπονήσεις πάνω από το όριο αυτό!

Μετά από το θέμα των πιέσεων έχουμε το θέμα με τον προγραμματιστή! Καταρχήν δεν υπάρχει στο εμπόριο προγραμματιστής που να μην έχει ελαττώματα! Όλοι έχουν τα ελαττώματα και τα προτερήματα τους.

Και όπως σε όλα τα μηχανήματα, υπάρχει και μια μικρή πιθανότητα να μας χαλάσει απροσδόκητα. Αυτό είναι και το μεγάλο μας άγχος όταν φεύγουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα διακοπές. Ένας προγραμματιστής μπορεί να χαλάσει από:

 1. A)υπερβολική πίεση και καταπόνηση στο δίκτυο(λύση ο μειωτήρας ή αγορά προγραμματιστή με αντοχή σε μεγάλες πιέσεις)
 2. B)υπερβολικό κρύο με αποτέλεσμα να παγώνει το νερό στο εσωτερικό και να τον σπάει(λύση προστατευμένες θέσεις ή ξεβίδωμα από τη βρύση ή αποστράγγιση νερού στο εσωτερικό)
 1. C)Εξωτερική υγρασία(λύση προστατευμένες θέσεις από βροχές ή αγορά αδιάβροχου
  προγραμματιστή)
 2. D)μπαταρίες(φροντίζουμε πριν φύγουμε για μεγάλες διακοπές να έχει καινούριες μπαταρίες ή αγορά προγραμματιστή που να μην απορροφά γρήγορα τις μπαταρίες)
 3. E)ηλεκτρονική βλάβη( λύση να τον έχουμε υπό δοκιμή αρκετές εβδομάδες πριν φύγουμε για να σιγουρευτούμε ότι δεν εμφανίζει απροσδόκητα κωλύματα ή να έχει υπό επιτήρηση την βεράντα μας κάποιος γνωστός μας.

Σημαντικό λόγο στην επιλογή του προγραμματιστή παίζει και η πρακτικότητα του!

Δεν αγοράζουμε προγραμματιστή χωρίς να ξέρουμε αν θα μας εξυπηρετεί το πρόγραμμα του. Υπάρχουν προγραμματιστές με προκαθορισμένα προγράμματα που δεν μας καλύπτουν τις ανάγκες ποτίσματος όλο το χρόνο.

Αν για παράδειγμα το καλοκαίρι οι γλάστρες μου θέλουν πότισμα 2 λεπτά ανά μέρα  ή την άνοιξη 2 λεπτά ανά 3 μέρες  και ο προγραμματιστής δεν έχει αυτή την δυνατότητα δεν μας είναι πρακτικός.

Τον προγραμματιστή μπορούμε να τον βιδώσουμε πάνω στη βρύση. Σε περίπτωση που η βρύση μας δεν εξέχει  ικανοποιητικά από τον τοίχο και ο προγραμματιστής δεν έχει χώρο να βιδωθεί, τότε ξεβιδώνουμε τη βρύση μας και βάζουμε ενδιάμεσα προέκταση βρύσης.

Συνήθως τη βρύση της βεράντας την θέλουμε και για άλλους σκοπούς. Γι΄αυτό αντικαθιστούμε  την μονή βρύση με μια διπλή ή βιδώνουμε πάνω στην μονή μεταλλικό(όχι πλαστικό) εξάρτημα με 2 βάνες.

ΠΟΤΙΣΜΑ ΜΕΣΩ ΚΙΝΗΤΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΟΥ (SMARTPHONE)

  Θέλετε να έχετε έλεγχο του αυτόματου ποτίσματος μέσω κινητού;

Η Συσκευή Ελέγχου Αυτόματου Ποτίσματος GSM από Κινητό Τηλέφωνο είναι η τέλεια και οικονομικότερη λύση να σας απαλλάξει από το άγχος της ομαλής λειτουργίας του αυτόματου ποτίσματος της οικίας σας και του εξοχικού σας όταν είστε απών για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σκοπός του είναι να προγραμματίζει και να σας ενημερώνει για το αυτόματο πότισμα μετρώντας την κατανάλωση νερού. Η έμπνευση κατασκευής  ήρθε από τον προβληματισμό αρκετών πελατών που είχαν υποστεί σοβαρές οικονομικές ζημιές από βλάβη του αυτόματου ποτίσματος.

Δεν υπάρχει μηχανισμός αυτόματου ποτίσματος στο εμπόριο που να μην έχει πιθανότητα να υποστεί βλάβη όσο ακριβός και να είναι!

Σε κάποια απρόσμενη βλάβη  υπάρχουν 2 περιπτώσεις:

Α) ή θα μείνει μόνιμα κλειστός με αποτέλεσμα την καταστροφή του κήπου λόγω λειψυδρίας σε περίπτωση που συμβεί κατά τη θερινή περίοδο.
Β) ή θα μείνει μόνιμα ανοικτός και θα ποτίζει ανεξέλεγκτα με αποτέλεσμα εκτός από την πλημμύρα
και τις υλικές ζημιές να έχουμε και υπερβολικό κόστος νερού.

Υπάρχουν και περιπτώσεις διαρροής από σπάσιμο του κεντρικού μηχανισμού ή του σωλήνα άρδευσης από περιοδική υπερβολική πίεση και καταπόνηση του δικτύου , από υπερβολικό κρύο και μηχανική πίεση.

 Η λύση είναι η έγκαιρη ενημέρωση ότι κάτι πάει στραβά!

Ακόμη και σε μπαλκόνι μια βλάβη στο αυτόματο μπορεί να επιφέρει ζημιές με κόστος χιλιάδες ευρώ. Αξίζει το ρίσκο; Η Συσκευή Ελέγχου Αυτόματου Ποτίσματος GSM αντιστοιχεί σε  κόστος όσο ένα οικονομικό κινητό τηλέφωνο και  σκοπό έχει να ενημερώνει με μήνυμα SMS και να προλαμβάνει τέτοιες καταστάσεις.

Συνδέεται με το κεντρικό δίκτυο άρδευσης μετρώντας το νερό κατανάλωσης μέσω ροόμετρου.  Σε περίπτωση μπαλκονιού μπορεί να αποτελέσει από μόνο του αυτόνομος προγραμματιστής ελέγχοντας μια ηλεκτροβάνα σε μια βρύση και να έχουμε τον έλεγχο του αυτόματου ποτίσματος μέσω κινητού.

Ακόμη και σε ένα κήπο με υπάρχον αυτόματο πότισμα ή σε έναν αγρό με αντλία μπορεί να συνδεθεί στο κεντρικό δίκτυο άρδευσης και να αποτελέσει άμεση πηγή πληροφοριών ότι λειτουργεί σωστά ενημερώνοντάς μας ταυτόχρονα για το νερό κατανάλωσης.

ΔΙΠΛΗ ΒΡΥΣΗ

Μετά την επιλογή του προγραμματιστή σειρά έχει το λάστιχο(σωλήνας).

Το λάστιχο που χρησιμοποιούμε είναι αρδεύσεως Φ16(δηλαδή 16mmεξωτερική διάμετρο), αντοχής 6atm από πολυαιθυλένιο.

Τα χρώματα που μπορούμε να επιλέξουμε είναι το μαύρο , το λευκό και το καφέ. Μελετούμε τη διαδρομή από όπου θα περάσει το λάστιχο.

Αν το αυτόματο είναι προσωρινό το περνάμε  μπροστά στις γλάστρες για να το μαζέψουμε εύκολα όταν γυρίσουμε από διακοπές.

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλάστρων

Αν το θέλουμε μόνιμο το περνάμε πίσω από τις γλάστρες για να μην φαίνεται εύκολα. Μπορούμε αν θέλουμε να το καρφώσουμε με ρόκες καλωδίων Φ16.

Προτιμούμε οι πρόκες που χρησιμοποιούμε στις ρόκες  να είναι κοντές και τις καρφώνουμε προσεκτικά στους αρμούς από τα πλακάκια ή πάνω  στο πρεβάζι στο μπετό.

Μπορούμε επίσης να το στηρίξουμε  διακριτικά πάνω στα κάγκελο του μπαλκονιού χρησιμοποιώντας δεματικά  καλωδίων.

Μην προσπαθήσετε να το κολλήσετε άμεσα το σωλήνα στον τοίχο με κόλλα ή θερμαινόμενη σιλικόνη διότι το πολυαιθυλένιο δεν το πιάνουν οι κόλλες και ξεκολλάει.

Αυτόματο Πότισμα Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Κήπου

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γκαζόν

Πότισμα Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Γλάστρων

Αυτόματο Πότισμα Κήπου

Αυτόματο Πότισμα Κήπου

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα

Αυτόματο Πότισμα Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα Κήπου Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα Γλαστρών

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Για τη συνδεσμολογία του σωλήνα. Προσέξτε τα παρακάτω εξαρτήματα:

 1. Φις Φ16
 2. Γωνία φις Φ16 με αρσενικό ½ της ίντσας ( ή 3/4 της ίντσας)
 3. Ταφ φ16
 4. Γωνία φ16
 5. Διόφθαλμο Φ16
 6. Σύνδεσμος Φ6
 7. Γωνία Φ6
 8. Τάπα
 9. Ταφ Φ6
 10. Λήψη
 11. Σταλάκτης ρυθμιζόμενος 0-60λίτρα ανά ώρα
 12. Στήριγμα σταλακτη
 13. Σγρόμπια
 14. μαστός ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 15. Ταφ αρσενικο   ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 16. Γωνία αρσενική  ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 17. Μαστός συστολικός ½ – ¾ της ίντσας( ή ¾-1 ίντσα)
 18. Μούφα ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 19. Ταφ θηλυκό ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 20. Γωνία θηλυκή ½ της ίντσας (ή 3/4 της ίντσας ή 1 ίντσα)
 21. Ρακόρ θηλικό-αρσενικό ¾ της ίντσας
 22. Σύνδεσμος lock Φ16
 23. Ταφ lock Φ16
 24. Γωνία lock Φ16

Η ακετάλη είναι πιο σκληρό πλαστικό υλικό!

Τα υλικά συνδεσμολογίας Φις Φ16 χρησιμεύουν στην σύνδεση 2 λάστιχων Φ16. Το υλικό των φις πρέπει να είναι από ακετάλης και όχι από πολυαιθυλένιο διότι δεν θα είναι ασφαλή στις μεγάλες πιέσεις και μπορεί να αποσυνδεθεί.

Η ακετάλη είναι πιο σκληρό πλαστικό υλικό και οι ακίδες του μαγκώνουν ικανοποιητικά το λάστιχο του πολυαιθυλενείου και να το κρατούν γερά.

Για να σιγουρευτούμε ότι το υλικό είναι ακετάλης και όχι πολυαιθυλένειο μπορούμε να το βάλουμε μέσα σε νερό. Το πολυαιθυλένιο επιπλέει ενώ η ακετάλη ως βαρύτερο υλικό βουλιάζει!!!

Τα υλικά συνδεσμολογίας Lock !

Τα υλικά συνδεσμολογίας Lock είναι από πολυαιθυλένιο και κρατούν και κλειδώνουν γερά το λάστιχο λόγω του εξωτερικού σφιγκτήρα που είναι βιδωμένο σε αυτά.

Αν αφαιρέσουμε τους σφιγκτήρες και τα υπόλοιπα επιπλέον πλαστικά από τα Lock, αυτά μετατρέπονται σε μαστούς ¾ , αρσενικα ταφ ¾   και αρσενικές γωνίες ¾  αντίστοιχα. Εκτός από σύνδεση σωλήνων  χρησιμεύουν και στη σύνδεση σπειρωματος με σωλήνα.

Με την βοήθεια των Lock ενώνουμε τον προγραμματιστή με το λάστιχο.

Πχ αν  η έξοδο του προγραμματιστή μας είναι σπείρωμα αρσενικό ¾ της ίντσας, τότε βιδώνουμε σε αυτό μια μούφα ¾ , μετά  μέσα στη μούφα βιδώνουμε το σπείρωμα του Lock και τέλος στο Lock προσαρμόζουμε το λάστιχο.

Μην ξεχνάμε τα σπειρώματα να τα περιτυλίγουμε με τεφλόν για να έχουμε στεγανώτητα. Ο σφιγκτήρας του Lock δε χρειάζεται τεφλόν.

Ακολουθώντας μετά την διαδρομή του λάστιχου αν θέλουμε σε κάποια σημεία να κάνουμε κάθετες γωνίες μπορούμε να το κόψουμε στα σημεία αυτά και να το ξανασυνδέσουμε με γωνίες φις Φ16 ακετάλης.

Κατά τη σύνδεση πιέζουμε το λάστιχο με δύναμη κουνώντας το πάνω-κάτω(χωρίς να το περιστρέφουμε) και μόλις φτάσουμε σε ικανοποιητικό βάθος το περιστρέφουμε δεξιά-αριστερά για να αγκυλωθεί καλά.

Κοντά στις γλάστρες τρυπάμε το λάστιχο!

Κοντά στις γλάστρες τρυπάμε το λάστιχο με σγρόμπια ή άλλο μυτερό αντικείμενο(πχ πρόκα) και τοποθετούμε μια λήψη ή σύνδεσμο Φ6.

Σε αυτό τοποθετούμε ένα σωλήνα Φ6(ονομάζεται και μακαρόνι Φ6) και το κόβουμε στο επιθυμητό μάκρος για να φτάνει μέχρι τη γλάστρα.

Στην άκρη του τοποθετούμε ένα σταλάκτη και το στηρίζουμε στο χώμα με το χαρακτηριστικό πλαστικό στήριγμα σταλάκτη της φωτογραφίας.

Στο τέλος του λάστιχου τοποθετούμε ένα διόφθαλμο που κρατά διπλωμένο το λάστιχο για να μην έχουμε διαρροή

Τέλος κάνουμε δοκιμή και ρυθμίζουμε τους σταλαχτες να παρέχουν ιδανική ποσότητα νερού ανάλογα τις ανάγκες του κάθε φυτού.

Σε περίπτωση μεγάλης πίεσης κλείνουμε ελαφρά τη βρύση για να μην έχουμε διαρροές από τις λήψεις.

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση

Αυτόματο Πότισμα | Τοποθέτηση

Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Πότισμα Κήπου | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα Κήπου

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση γκαζόν

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση σε Εξωτερικό χώρο

Αυτόματο Πότισμα | Εγκατάσταση & Τοποθέτηση

Αυτόματο Πότισμα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...

Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες

Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία