ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ!2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ! |
Οι καλύτεροι Επαγγελματίες στη κατηγορία Ηχομόνωση Σπιτιού!
Ερχόμαστε και σας ενημερώνουμε χωρίς απολύτως καμία δέσμευση.
ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ από εξειδικευμένους τεχνικούς .
Πως επιτυγχάνεται η τέλεια ηχομόνωση Σπιτιού;
- Με ακουστικές ψευδοροφές
- ακουστικές πλάκες
- ακουστικές επενδύσεις τοίχων
- εφαρμογή ηχομονωτικών και ηχοαπορροφητικών υλικών για οροφές & τοίχους, χωρίσματα και δάπεδα με αντικραδασμικά υλικά, καθώς και συστήματα ηχοαπορρόφησης
Οι σύγχρονες απαιτήσεις υγιεινής, άνεσης και εργασίας του ανθρώπου, προβλέπουν εκτός των άλλων καλή ακουστική των κτιρίων. Σε χώρους με καλή ακουστική οι επιθυμητοί ήχοι τονίζονται ενώ οι ανεπιθύμητοι ήχοι ή θόρυβοι εξαλείφονται ή μειώνονται δραστικά έτσι ώστε να μην ενοχλούν. Η καλή ακουστική ενός κτιρίου περιλαμβάνει το ηχητικό αποτέλεσμα μέσα σε κάθε χώρο αλλά και την διάδοση του ήχου ανάμεσα σε γειτονικούς χώρους.
Η ηχομόνωση, γνωστή και σαν ηχομείωση, αφορά την συνολική ικανότητα μιας κατασκευής στο να μην επιτρέπει την μετάδοση του ήχου από τον ένα χώρο σε γειτονικούς και δεν πρέπει να συγχέεται με την ηχοαπορρόφηση που είναι ιδιότητα των υλικών να απορροφούν την ηχητική ενέργεια (μετατρέποντάς την σε θερμική και/ή μηχανική) με αποτέλεσμα την μείωση της στάθμης του ήχου και περιορισμό της αντήχησης, μέσα στον συγκεκριμένο χώρο που εφαρμόζονται.
Η αύξηση της ηχοαπορρόφησης μέσα σε ένα χώρο δεν σημαίνει απαραίτητα και αντίστοιχη αύξηση της ηχομόνωσης μεταξύ γειτονικών χώρων. Δεν υπάρχει απλή άμεση σύνδεση ανάμεσα στην ηχοαπορρόφηση και ηχομόνωση. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες που καθορίζουν την αποτελεσματική ηχομόνωση.
Όλα όσα θες να ξέρεις για την Ηχομόνωση στο Σπίτι σου!
Η ηχομόνωση έχει ως σκοπό να ελέγξει τη μετάδοση κάθε ανεπιθύμητου ήχου, αερόφερτου ή κτυπογενούς, στο εσωτερικό ενός κτιρίου, προσφέροντας ένα ήρεμο περιβάλλον στους χώρους εργασίας και διαμονής των ανθρώπων.
Κάθε ανεπιθύµητος ήχος, τόσο του εξωτερικού περιβάλλοντος όπως ο θόρυβος των αεροπλάνων, τραίνων, αυτοκινήτων κ.τ.λ. όσο και ο θόρυβος από γειτονικούς εσωτερικούς χώρους και διαμερίσματα, θα πρέπει να απομονωθεί, µε µία ολοκληρωµένη μελέτη ηχομόνωσης.
Η μελέτη αυτή θα πρέπει να προσφέρει µία πλήρη ηχομονωτική προστασία η οποία θα εξασφαλίσει ένα άνετο και ευχάριστο ακουστικό περιβάλλον. Υπάρχουν πολλά ειδικά υλικά ή συνδυασμός υλικών, που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση των θορύβων στο εσωτερικό των χώρων, καθώς και των κραδασμών που μπορεί να συνυπάρχουν.
Η καλή ηχομόνωση έχει εξέχουσα σημασία για την άνετη διαβίωση στα κτήρια.
Η διάδοση του ήχου σε αυτά γίνεται είτε μέσω του αέρα είτε μέσω των δομικών στοιχείων (π.χ. λόγω κρούσης). Τα δομικά στοιχεία που αποτελούν το περίβλημα των εσωτερικών χώρων, δηλαδή οι οροφές, οι τοίχοι και τα δάπεδα, σχεδιάζονται έτσι ώστε να προσφέρουν αποδεκτά επίπεδα ηχομόνωσης σε σχέση με τη διάδοση του ήχου από δωμάτιο σε δωμάτιο.
Ποια είναι τα είδη ηχομόνωσης με βάση τον θόρυβο που αντιμετωπίζεις;
Ηχομόνωση σε αερόφερτο ήχο :
- Είναι η ικανότητα μιας κατασκευής να μειώνει την αερόφερτη ηχητική ενέργεια η οποία διαφορετικά θα μεταδιδόταν στους παρακείμενους χώρους. Αερόφερτοι ήχοι προέρχονται συνήθως από : ομιλίες, μουσική, κυκλοφορία οχημάτων, από την λειτουργία μηχανολογικών ή ηλεκτρονικών εξοπλισμών κλπ. Τα ιδανικά υλικά για ηχομόνωση σε αερόφερτο ήχο πρέπει να έχουν μεγάλη πυκνότητα και να είναι μαλακά. Καθοριστικό ρόλο παίζει η ύπαρξη ανοιγμάτων (πόρτες, παράθυρα) αλλά και οπές, σωληνώσεις, αεραγωγοί, γιατί ο ήχος μεταφέρεται χωρίς ιδιαίτερη μείωση μέσα από αυτά. Σε μία κατασκευή, η συνολική ηχομείωση, είναι συνήθως πολύ κοντά στην ηχομείωση του πιό ‘ασθενούς’ στοιχείου της.
- Ηχομόνωση σε κτυπογενή ήχο : Είναι η ικανότητα του δαπέδου-οροφής μιας κατασκευής να μειώνει ήχους που παράγονται στον επάνω όροφο και διαδίδονται μέσα από την μάζα του δαπέδου στον κάτω.
Ηχομόνωση για κτυπογενείς ήχους μπορεί να γίνει :
- Με επικάλυψη του δαπέδου με μαλακό υλικό (π.χ. χαλί, φελλό, βινύλιο, καουτσούκ κλπ)
- Τοποθέτηση ψευδοροφής
- Αντικραδασμικές βάσεις (εφέδρανα)
- Κατασκευή πλωτού δαπέδου (με ενδιάμεση στρώση από φελλό, φύλλο εξηλασμένου ή διογκωμένου πολυαιθυλενίου κλπ)
Υπάρχουν πολλά μεμονωμένα ειδικά υλικά ή συνδυασμός διαφορετικών υλικών που χρησιμοποιούνται για την αντιμετώπιση του ήχου και κραδασμών μιας κατασκευής, όπως ακουστικές ψευδοροφές, ακουστικές πλάκες, ακουστικές επενδύσεις τοίχων, ηχομονωτικά και ηχοαπορροφητικά υλικά για οροφές, τοίχους, χωρίσματα και δάπεδα αλλά και αντικραδασμικά υλικά.
Στην ενότητα αυτή αναλύονται οι παρακάτω κατηγορίες υλικών :
- Υλικά για την ηχομόνωση δαπέδων
- Ηχοαπορροφητικά & ηχομονωτικά υλικά
- Αντικραδασμικά υλικά
- Ηχομονωτικά τοιχοποιίας-οροφής
- Ηχομονωτικές πόρτες
- Διάφορες ηχομονωτικές εφαρμογές
- Αρχιτεκτονική ακουστική
Τα ηχητικά κύματα που διαδίδονται μέσω του αέρα προκαλούν ταλάντωση των στοιχείων με τα οποία έρχονται σε επαφή και στη συνέχεια τα στοιχεία αυτά δημιουργούν ηχητικά κύματα στην αντίθετη όψη τους, τα οποία με τη σειρά τους διαδίδονται σε χώρο άλλον από αυτόν όπου έγινε η γένεση των κυμάτων. Ο ήχος λόγω κρούσης μεταφέρεται μέσω των στερεών στοιχείων και στη συνέχεια προκαλεί ταλάντωση αυτών, η οποία ακολούθως δημιουργεί ηχητικά κύματα μέσω του αέρα.
Γίνεται, λοιπόν, αντιληπτό ότι η διάδοση του ήχου εξασθενεί όταν οι τοίχοι, οι οροφές και τα δάπεδα έχουν την ικανότητα να προκαλέσουν απόσβεση των ηχητικών κυμάτων. Η απόσβεση εξασφαλίζεται με τη χρήση «μαλακών» υλικών και/ή με τη μεγάλη μάζα, ενώ γενικότερα η εξασθένηση εξαρτάται από τη χρήση των χώρων και την πηγή του ήχου. Ενδεικτικές τιμές εξασθένησης του ήχου δίνονται στα πρότυπα σχετικά με την ηχοπροστασία, όπως είναι για παράδειγμα το γερμανικό DIN 4109 ‘Ηχομόνωση στα κτίρια’ και το άρθρο 12 του Ελληνικού Κτιριοδομικού Κανονισμού. Σε μερικές περιπτώσεις βεβαίως οι απαιτήσεις ηχομόνωσης αποτελούν προσωπικές επιλογές, γι αυτό και ενδέχεται οι σχετικοί περιορισμοί να είναι αυστηρότεροι από αυτούς των προτύπων.