Αρχική σελίδα Όλες οι υπηρεσίεςΒαψίματα | Ελαιοχρωματισμοί Βάψιμο Σπιτιού | Απόλυτος Οδηγός

Βάψιμο Σπιτιού | Απόλυτος Οδηγός

από admin
1270 Προβολές
Βάψιμο Σπιτιού | Απόλυτος Οδηγός

ΜΙΛΗΣΤΕ ΑΠΕΥΘΕΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΕΥΘΥΝΟ ΕΛΑΙΟΧΡΩΜΑΤΙΣΜΩΝ

Γιάννη Πολυχρονόπουλο

Τηλ. 6976732013

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ!
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ!
Ελαιοχρωματισμοί, Πάρτε την καλύτερη Προσφορά
Πατώντας (Αποστολή στους Επαγγελματίες) αποδέχεσαι τους όρους και προϋποθέσεις του κανονισμού GDPR & του www.texnites.bestgr.gr.

Οι απόλυτες συμβουλές για ένα ιδανικό βάψιμο σπιτιού

Ιδανικές καιρικές συνθήκες για το βάψιμο σπιτιού εσωτερικά και εξωτερικά

Οι ιδανικές συνθήκες για το βάψιμο σπιτιού γενικότερα είναι οι ηλιόλουστες και ζεστές μέρες του καλοκαιριού. Αυτές οι συνθήκες βοηθάνε τόσο στο να στεγνώσουν οι τοίχοι πιο εύκολα αλλά και στο γεγονός ότι μπορείτε να έχετε ανοιχτά τα παράθυρα συνέχεια έτσι ώστε να μην είναι τόσο έντονη η μυρωδιά.

Επίσης, οι συνθήκες του καλοκαιριού ευνοούν την καλύτερη πρόσφυση του χρώματος. Καλό είναι να αποφεύγονται μέρες με πολύ υγρασία ή υπερβολική ζέστη για ευνόητους λόγους αλλά και για την δική σας διευκόλυνση.

Μάθετε πως να κάνετε την επιλογή του χρώματος… ανάλογα με το χώρο!

Ένας στενός διάδρομος μπορεί να φανεί πολύ πιο φαρδύς, στο βάψιμο του σπιτιού σας εάν βάψετε όλους τους τοίχους και το ταβάνι με μπογιά λευκής ή σκοτεινής απόχρωσης. Οι ανοιχτόχρωμοι τοίχοι απαιτούν την αγορά μιας μοκέτας στους ίδιους χρωματικούς τόνους.

Βέβαια, μην κάνετε το λάθος να βάψετε τον τοίχο στο βάθος με σκούρο χρώμα, καθώς έτσι θα κάνετε το διάδρομο να φαίνεται πιο μικρός.

Τις πόρτες, αντίστροφα, μπορείτε να τις βάψετε με κλειστό καφέ ή γκρι χρώμα, αρκεί να τις έχετε πάντα κλειστές!

Μάθετε πως να κάνετε την επιλογή του χρώματος…ανάλογα με την διάθεση!

Η κάθε οικογένεια χρωμάτων μπορεί  να δημιουργήσει πολύ διαφορετική ατμόσφαιρα σε ένα σπίτι αναλόγως την ένταση και τον κορεσμό κάθε χρώματος.

Αυτό που σίγουρα δεν λείπει, είναι οι επιλογές καθώς σήμερα, μπορούν να δημιουργηθούν περίπου 16 εκατομμύρια διαφορετικές αποχρώσεις.

Ανάμεσα σε τόσες επιλογές το ερώτημα που προκύπτει είναι το τι πρέπει να αποτελεί τελικώς το κριτήριο για να δώσετε στο σπίτι σας την κατάλληλη ατμόσφαιρα.

[sp_easyaccordion id=”5552″]

Αποχρώσεις και ύφος

Συνήθως δεν αντιλαμβανόμαστε την επίδραση που έχει ο κόσμος των χρωμάτων στα συναισθήματά μας. Παρά την όποια αντίληψη, είναι γεγονός ότι τα χρώματα ενός χώρου είναι αυτά που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό το χαρακτήρα του.

Τα βασικά χρώματα ή οι έντονες αντιθέσεις προσδίδουν στο χώρο ένα πιο έντονο χαρακτήρα, ενώ αντιθέτως η επιλογή πιο πάλ αποχρώσεων και οι αρμονικοί συνδυασμοί δημιουργούν την αίσθηση μιας πιο διακριτικής κομψότητας.

Πριν λοιπόν σηκώσετε τα μανίκια για να αποδυθείτε στο βάψιμο του σπιτιού σας, δώστε όσο χρόνο χρειαστεί προκειμένου να επιλέξετε τα χρώματα, σκεφτόμενοι ποια είναι η αίσθηση που θα θέλατε να αποκομίζετε μπαίνοντας σε ένα δωμάτιο.

Η επιλογή του λειτουργεί καταλυτικά σε ένα χώρο.

Πάμε να διαλέξουμε τα χρώματα;

Όταν αποφασίσετε να βάψετε ένα δωμάτιο, μπορείτε να επιλέξετε χρώματα με δύο τρόπους. Είτε επιλέγοντας στη σχετική βεντάλια κοντινές αποχρώσεις του ίδιου χρώματος ή αντιθέτως, επιλέγοντας δύο αντιδιαμετρικά αντίθετα χρώματα  που θα αναδείξουν το ένα το άλλο δημιουργώντας μια έντονη αντίθεση.

Μάθετε πως να κάνετε την επιλογή στα Θερμά και Ψυχρά χρώματα

Τα χρώματα χωρίζονται σε θερμά και ψυχρά.

Στα θερμά συγκαταλέγονται το πορτοκαλί, το κόκκινο και το κίτρινο. Τα θερμά χρώματα σε ένα χώρο έχουν την ιδιότητα να του δίνουν ζεστασιά αλλά και να τον κάνουν να δείχνει μικρότερος. Επίσης, αποπνέουν οικειότητα.

Οι μεταξύ τους συνδυασμοί αναδίδουν μια αίσθηση άνεσης, δημιουργώντας μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα η οποία, εν ολίγοις, μας κάνει να νιώθουμε καλά και σαν στο σπίτι μας.

Τα ψυχρά χρώματα, όπου ανήκουν το μπλε, το πράσινο, το μωβ και οι αποχρώσεις τους έχουν την ιδιότητα να ηρεμούν, δημιουργώντας μια αίσθηση φρεσκάδας και γαλήνης, Αποδεικνύονται ιδανικά για να κάνουν ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος απ’ ότι είναι στην πραγματικότητα.

Μάθετε πως να κάνετε την επιλογή του χρώματος…ανάλογα με τα συναισθήματα!

Ρoζ: 

ένα χρώμα χαρούμενο που έχει συνδεθεί με τη θηλυκότητα και η επιλογή του σε ένα χώρο τον κάνει να αποπνέει  θετική ενέργεια. Οι πιο έντονες αποχρώσεις του ροζ μπορούν να συμβάλλουν επίσης στη δημιουργία ενός πιο εκκεντρικού αποτελέσματος δίνοντας έντονο χαρακτήρα σε ένα χώρο.

Κόκκινο:

το παράδοξο με το κόκκινο χρώμα είναι ότι λειτουργεί διαφορετικά αναλόγως με τη διάθεση. Είναι  τολμηρό, ερωτικό,  δίνει μια αίσθηση έντονης οικειότητας  αναμφισβήτητης  ζεστασιάς αλλά και  πολυτέλειας. Ωστόσο, για κάποιους λειτουργεί παρηγορητικά και τους δίνει μια αίσθηση ανάτασης για άλλους αγχωτικά με αποτέλεσμα να τους κουράζει. Το μόνο σίγουρο για το κόκκινο είναι ότι κυριαρχεί σε ένα χώρο και δημιουργεί έντονα συναισθήματα για αυτό ακριβώς και πρέπει να είστε σίγουροι για την επιλογή σας καθώς και συνετοί ως προς τον αριθμό των επιφανειών που θα καλύψετε.

Πορτοκαλί:

Πρόκειται για ένα χρώμα ζεστό. Αντιπροσωπεύει τη χαρά της ζωής και τη δημιουργία και ακριβώς έχει την ιδιότητα να ενισχύει τη δημιουργικότητα και να δίνει την αίσθηση της άνεσης και της οικειότητας.

Κίτρινο:

Στα τριαντάφυλλα μπορεί να έχει πάρει τον κακό δρόμο συμβολίζοντας τη ζήλια, ωστόσο, στην πραγματικότητα αντιπροσωπεύει τον ήλιο, παραπέμπει στο χρυσό και τον πλούτο. Όσον αφορά τη διακόσμηση είναι ένα πολύ πρακτικό χρώμα που μπορεί να χρησιμοποιηθεί παντού, σχεδόν όπως το λευκό, κάνοντας ένα χώρο φιλόξενο, φωτεινό ενώ «αυξάνει» και το μέγεθός του. Έχει επίσης θετική επίδραση στην εγκεφαλική δραστηριότητα.

Πράσινο:

το χρώμα της φύσης και της ελπίδας έχει την ιδιότητα να ηρεμεί, να τονώνει, να ξεκουράζει και να ισορροπεί. Επίσης βοηθά στην καλύτερη συγκέντρωση γεγονός που το καθιστά ιδανικό για το χώρο που έχετε επιλέξει ως γραφείο.

Μπλε:

το μπλε είναι ένα χρώμα που αποπνέει φρεσκάδα και γαλήνη. Στους αιώνες έχει συνδεθεί επίσης με το βασιλικό αξίωμα και την ευγένεια. Ωστόσο παραμένει ένα ψυχρό χρώμα και ιδιαίτερα δύσκολο στη διακόσμηση ειδικά όσον αφορά τις σκούρες αποχρώσεις του και κατ’ επέκταση θέλει προσεκτικό χειρισμό. Ευνοεί τη σκέψη και το διαλογισμό.
Το ιώδες ακολουθεί τις ιδιότητες ενός από τα βασικά συστατικά του, του κόκκινου. Όπως ακριβώς το κόκκινο έχει συνδεθεί τόσο με την έννοια της ζωής όσο και του θανάτου έτσι και το μoβ είναι το χρώμα της πνευματικότητας αλλά και του πένθους. Παρά τη σημασιολογία του οι αποχρώσεις του έχουν την ιδιότητα να διεγείρουν τις αισθήσεις,  σωματικές και πνευματικές αποπνέοντας παράλληλα μια ήρεμη τονωτική και πνευματική ενέργεια

Λευκό και παλ:

Τα πολύ ανοιχτά χρώματα και το λευκό δίνουν την αίσθηση της καθαριότητας, κάνουν ένα χώρο να δείχνει μεγαλύτερος και φωτεινός.

Μαύρο:

Το μαύρο παρά το γεγονός ότι είναι φύσει καταθλιπτικό χρώμα, στη διακόσμηση αξιοποιείται κατά κόρον αλλά πάντα σε συνδυασμούς για να σηματοδοτήσει το σύγχρονο, την τεχνολογική εξέλιξη αλλά και την πολυτέλεια.  Να χρησιμοποιείται με σύνεση δίνει βάρος και κύρος σε ένα χώρο στον οποίο όμως θα είναι… δύσκολο να μένετε.

Γκρι:

Το γκρι δεν προκαλεί έντονα συναισθήματα ωστόσο ενισχύει την αίσθηση μυστηρίου, εντείνει την περιέργεια και αναπτύσσει την φαντασία

Μερικοί γενικοί κανόνες για ιδανικό βάψιμο σπιτιού

Το γκρι και οι διάφορες αποχρώσεις του είναι ιδανικά για να δημιουργηθούν διακριτικές αντιθέσεις ή ένα διακριτικό φόντο. Επίσης το γκρι έχει την ιδιότητα να συνδυάζεται αρμονικά με όλα τα χρώματα δημιουργώντας από το πλέον εκκεντρικό έως το πλέον αδιάφορο αποτέλεσμα. Όσο και αν ακούγεται παράξενο ένα πολύ ανοιχτό γκρι αποτελεί ιδανικό συνδυασμό με ένα σκούρο πορτοκαλί και αντιστρόφως.

Το μπλε και το πράσινο είναι χρώματα που συνδυάζονται ιδανικά με όλη την κλίμακα των δικών τους αποχρώσεων. Το ίδιο ισχύει επίσης για το κόκκινο και το ροζ.

Το κίτρινο αντιθέτως αποτελεί καλό συνδυασμό με πράσινες και πορτοκαλί αποχρώσεις αλλά σπανίως οι δικές του αποχρώσεις δίνουν ένα όμορφο αισθητικά αποτέλεσμα. Αν συνδυάσετε το μπλε ως συμπληρωματικό χρώμα με πράσινο ή πορτοκαλί το αποτέλεσμα είναι ένα ιδιαίτερα ευχάριστο περιβάλλον.

Το πορτοκαλί και οι αποχρώσεις του  έχουν την ιδιότητα να δημιουργούν έναν ιδιαιτέρως ζεστό χώρο, ωστόσο όταν πρόκειται για τις πιο έντονες αποχρώσεις του πορτοκαλί καλό θα ήταν να τις αξιοποιήσετε συνετά και για μια επιφάνεια ενός χώρου και όχι για το σύνολό του.
Ένα χρώμα που μπορεί επίσης να αποδειχθεί ιδανικός συνδυασμός με το πορτοκαλί αλλά θέλει ιδιαίτερη προσοχή όταν πρόκειται για τοίχο, ενώ προτιμότερο θα ήταν να περιοριστεί σε όσο το δυνατόν μικρότερη επιφάνεια περισσότερο ως σχέδιο ή ως patchwork, είναι το καφέ.
Τέλος, όσον αφορά το μωβ, μια χρήσιμη πληροφορία είναι  ότι παρά την αδιαμφισβήτητη εκκεντρικότητα και το στυλ που μπορεί να εξασφαλίσει σε ένα χώρο οι περισσότεροι άνθρωποι το θεωρούν από ενοχλητικό έως «σοκαριστικό» χρώμα.

Μάθετε πως να κάνετε την επιλογή του χρώματος…ανάλογα με τα Χώρο του Σπιτιού σας!

Ένα όμορφο παιδικό δωμάτιο

Εάν θέλετε να βάψετε ένα παιδικό δωμάτιο, μη διστάσετε να αφήσετε ελεύθερη τη φαντασία σας και να χρησιμοποιήσετε κυρίως παστέλ χρώματα. Σε περίπτωση που «πιάνει» λίγο το χέρι σας, πάρτε το πινέλο και ζωγραφίστε ένα τοπίο με ουράνιο τόξο ή ένα κινούμενο σχέδιο στον τοίχο απέναντι από την πόρτα.

Ένα σαλόνι που το «χτυπάει» ο ήλιος

Σε περίπτωση που το σαλόνι ή η κρεβατοκάμαρα έχει καλό φυσικό φωτισμό, προτιμήστε τα ζωντανά και ανοιχτά χρώματα, ώστε να χαρίσετε έξτρα ζωντάνια στο χώρο. Ακόμα και τις βραδινές ώρες, το φως από τα φωτιστικά δαπέδου θα αντανακλάται πάνω στις ανοιχτές αποχρώσεις των τοίχων… με αποτέλεσμα να γεμίζει ο χώρος με θετική διάθεση.

Ένα διαμέρισμα γεμάτο έντονα χρώματα

Ένα σαλόνι που είναι βαμμένο εξ ολοκλήρου σε έντονο χρώμα, όπως είναι το μωβ ή το κόκκινο, πρέπει να χαρακτηρίζεται από αντιθέσεις στη διακόσμηση. Τα αντικείμενα, τα μαξιλάρια ή οι πίνακες πρέπει να «σπάνε» τη μονοχρωμία και την αποπνικτική ατμόσφαιρα.

Ένα ψηλοτάβανο και «κρύο» σπίτι

Εάν μένετε σε σπίτι με ψηλά ταβάνια, δοκιμάστε να βάψετε το ταβάνι σε πιο έντονες και σκούρες αποχρώσεις από τους υπόλοιπους τοίχους. Για παράδειγμα, εάν οι τοίχοι σας είναι λευκοί, δοκιμάστε να βάψετε το ταβάνι σε μπεζ χρώμα! Έτσι, οπτικά θα «χαμηλώσει» το ταβάνι και ο χώρος θα μοιάζει πιο μικρός…

Ένας τεράστιος και άχαρος χώρος

Για να μετατρέψετε έναν τεράστιο χώρο σε πιο ζεστό και μικρό, αγοράστε κυρίως μπογιές σε έντονα χρώματα, όπως είναι το πορτοκαλί, το φούξια, το φιστικί κ.α. Έτσι, οι τοίχοι θα φαίνονται σαν να πλησιάζουν μεταξύ τους και ο χώρος θα «μικρύνει», παρά τις αληθινές διαστάσεις του.

Μάθετε τα 5 λάθη βαψίματος και πώς να τα αποφύγετε!

– Μην βουτάτε το πινέλο ή το ρολό κατευθείαν στον κουβά με το χρώμα, καθώς έτσι θα υπερφορτωθεί με το ρευστό υλικό. Εάν βάψετε τον τοίχο με ένα τέτοιο πινέλο, τότε, όχι μόνο δεν θα στεγνώσει εύκολα η μπογιά, αλλά παράλληλα θα σχηματιστούν πτυχώσεις στην επιφάνεια του.

– Εάν εμφανίζονται ρωγμές στη στρώση της μπογιάς, μάλλον έχετε αγοράσει κακής ποιότητας μπογιά ή απλά βάφετε μια υγρή επιφάνεια. Βέβαια, όταν δημιουργούνται μικρές τρυπούλες, τότε, είτε δεν έχετε καθαρίσει τον τοίχο από τη σκόνη, είτε τα πινέλα έχουν υπολείμματα νερού.

– Άμα η βαφή αργεί να στεγνώσει, μάλλον χρησιμοποιείτε λάθος διαλυτικά και απλώνετε παχιές στρώσεις μπογιάς. Βέβαια, γι’ αυτό ευθύνεται και η υπερβολική υγρασία, η έλλειψη εξαερισμού και οι χαμηλές θερμοκρασίες. Προσοχή! Μην χρησιμοποιείτε ποτέ ανεμιστήρες ή κλιματιστικά για να στεγνώσει πιο γρήγορα η κρεβατοκάμαρα, αφού διακινδυνεύετε να καταστραφούν οι λείες επιφάνειες.

– Η υπερβολική μπογιά θα «τσαλακωθεί» κατά τη διάρκεια του βαψίματος και το αποτέλεσμα δεν θα είναι το ιδανικό. Για να αποφευχθούν οι πτυχώσεις πάνω στον τοίχο, περάστε τρεις λεπτές στρώσεις μπογιάς και τηρείστε το χρόνο αναμονής ανάμεσα στα δυο χέρια βαψίματος.

– Σε περίπτωση που η μπογιά «δακρύζει», τότε ίσως έχετε φορτώσει παραπάνω τη βούρτσα με μπογιά. Διαφορετικά, πιθανόν είναι να έχετε ρίξει αρκετό διαλυτικό μέσα στη μπογιά. Για να αποφύγετε αυτό το ενδεχόμενο, στραγγίστε ελαφρώς τη βούρτσα, πριν αρχίσετε το βάψιμο και χρησιμοποιήστε τα διαλυτικά με μέτρο.

Ποιοι παράγοντες επηρεάζουν στο βάψιμο την τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο;

Οι παραγοντές που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό τις τιμές στις εργασίες των ελαιοχρωματισμών είναι οι εξής:

  1. Η ποιότητα και οι τιμές των χρώματων που θα επιλέξετε. Σε αυτό παίζει ρόλο και αν είναι ακρυλικά, οικολογικά κλπ.
  2. Τα τετραγωνικά μέτρα των επιφανειών που θα βαφτούν. Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι οι τιμές διαμορφώνονται με βάση τα τετραγωνικά μέτρα των τοίχων και των ταβανιών και όχι με την επιφάνεια του σπιτιού που διαφέρει προφανώς. Πολλές φορές για λόγους ευκολίας οι ελαιοχρωματιστές αναφέρονται στα τετραγωνικά μέτρα του σπιτιού.
  3. Τα μερεμέτια και οι παράπλευρες εργασίες που χρειάζονται. Τέτοιες εργασίες είναι εάν υπάρχει πολύ στοκάρισμα, σπατουλάρισμα, ξύσιμο για τις πόρτες κ.ά.
  4. Ο αριθμός των τεχνιτών που θα χρειαστούν. Εάν για κάποιο δικό σας λόγο η εργασία του ελαιοχρωματισμού πρέπει να γίνει άμεσα και χρειάζονται αρκετά άτομα για αυτό είναι λογικό να αυξηθεί η τιμή ή σε αντίθετη περίπτωση εάν χρειαστούν αρκετά παραπάνω μεροκάματα για το βάψιμο σπιτιού πάλι είναι πιθανό να ανέβει η τιμή.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...

Άλλες Σχετικές Υπηρεσίες

Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία