Επισκευή και Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Βρείτε τους Καλύτερους Επαγγελματίες στην κατηγορία Επισκευή και Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ από εξειδικευμένους τεχνικούς .

Ερχόμαστε δωρεάν στον χώρο σας και σας ενημερώνουμε για τις διάφορες δυνατότητες αντιμετώπισης του προβλήματος σας και το κόστος, χωρίς απολύτως καμία δέσμευση.

ELLHNES_TEXNITES

texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service88

 

Επισκευή και Συντήρηση Ηλιακού Θερμοσίφωνα

Ένας ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται ανά δύο με τρία χρόνια οπωσδήποτε αλλαγή του ανοδίου (ράβδος μαγνησίου) για να  μην γίνετε ηλεκτρόλυση στο καζάνι και τρυπήσει!!!

  • Αλλαγή ράβδου μαγνησίου ηλιακού θερμοσίφωνα
  • Sevice ηλιακού θερμοσίφωνα. Αλλαγή φλάντζας αντίστασης
  • Service ηλιακού θερμοσίφωνα , καθαρισμός βαρελιού εσωτερικά
  • Service ηλιακού θερμοσίφωνασ. Αλλαγή αντίστασης
  • Service ηλιακού θερμοσίφωνα . Αντικατάσταση θερμοστάτη
  • Service ηλιακού θερμοσίφωνα . Αλλαγή μονωσης σωλήνα ηλιακού θερμοσίφωνα
  • Service ηλιακού θερμοσίφωνα .Αντικατάσταση βαλβίδας εξαερισμού.

texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service77Ανόδιο έχουν όλα τα boiler (ανοξείδωτα & glass) εκτός από τα χάλκινα.
Η ηλεκτρόλυση είναι πιο έντονη τα τελευταία χρόνια λόγο των σωληνώσεων του δικτύου της ΕΥΔΑΠ που έχουν αντικατασταθεί από πλαστικές σωλήνες σε αντίθεση με παλαιοτέρα που το δίκτυο ύδρευσης ήταν από μεταλλικούς αγωγούς. Γι αυτό και παλιά οι ηλιακοί άντεχαν περισσότερο ακόμα και αν κάποιος ξέχναγε να κάνει την συντήρηση. Τώρα είναι απαραίτητη σε όλες τις εταιριες ηλιακών θερμοσιφώνων και είναι και απαραίτητος όρος στις εγγυήσεις των εργοστασίων.

Η επισκευή & συντήρηση των ηλιακών είναι απαραίτητη να γίνεται σε χρονικό διάστημα 1-2 έτη ανάλογα με τη χρήση Με την συντήρηση του ηλιακού προλαβαίνουμε βλάβες με μεγάλο χρηματικό κόστος. Με την συντήρηση του ηλιακού προλαβαίνουμε βλάβες με μεγάλο χρηματικό κόστος.

 

Blue liquid for car in canister isolated on whiteΕπίσης μια άλλη απαραίτητη ενέργεια για να έχει το μέγιστο της απόδοσης ένας ηλιακός είναι να συμπληρώνουμε ανά τακτά χρονικά διαστήματα το αντιψυκτικό που κυκλοφορεί μέσα στο κλειστό κύκλωμα (αιθυλεγλυκολη), προσδιορίζετε περίπου μια φορά τον χρόνο συνήθως μετά το καλοκαίρι λόγο του ότι τους θερμούς μήνες από τις υψηλές θερμοκρασίες τα υγρά εξατμίζονται.
Αποτέλεσμα της έλλειψης υγρών είναι να μην θερμαίνει ο ηλιακός ή να έχει πολύ μειωμένη απόδοση ακόμα και σε μέρες με πολύ ηλιοφάνεια.

 

texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service44Τέλος ελέγχονται τα ασφαλιστικά του ηλιακού και αλλάζονται αν κριθεί απαραίτητο, για να μην σκάσει το καζάνι σε μια πιθανή υπερθέρμανση καθώς και ημόνωση(_Μόνωση_Ηλιακού_Θερμοσίφωνα )των σωληνώσεων που φθείρονται με τον χρόνο και βρίσκονται εκτεθειμένες στις καιρικές συνθήκες, με κίνδυνο να σπάσουν σε texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service3έναν ενδεχόμενο παγετό ή στην καλύτερη περίπτωση να έχουμε πολύ μειωμένη απόδοση στο ζεστό νερό που έρχεται στη βρύση του σπιτιού μας ή οποιασδήποτε εγκατάστασης μας!

Μην ξεχνάτε λοιπόν να ελέγχετε τις συσκευές σας, για να συνεχίσετε να εκμεταλλεύεστε τη δύναμη του ήλιου αλλά πάνω από όλα την ασφάλεια!

 

texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service5

Ο ηλιακός μου χρειάζεται συντήρηση;

Φυσικά και χρειάζεται! Κάθε συσκευή που θέλετε να λειτουργεί για πολλά πολλά χρόνια με ασφάλεια σε ακραίες καιρικές συνθήκες ξεχασμένος σε μια ταράτσα ή στέγη πρέπει να συντηρείται. Την περίοδο αυτή μάλιστα, με την οικονομική κρίση, η συντήρησή του ηλιακού είναι περισσότερο απαραίτητη από ποτέ καθώς η ολική αντικατάστασή του είναι ποιο δύσκολη. texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service11

Κάθε πότε πρέπει να τον συντηρώ;

Ο ηλιακός θερμοσίφωνας χρειάζεται κάθε δύο χρόνια συντήρηση και στον ενδιάμεσο χρόνο έλεγχο. Συντηρώντας τον ηλιακό σας θερμοσίφωνα, έλεγχο για διαρροές, καθαρισμό των κρυστάλλινων επιφανειών, σύσφιξη των υδραυλικών συνδέσμων, συμπλήρωση με αντιψυκτικό υγρό. texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service44

Γιατί αντικαθιστούμε το ανόδιο μαγνησίου;

Το ανόδιο μαγνησίου βρίσκεται μέσα στο μπόιλερ του ηλιακού θερμοσίφωνα και «θυσιάζεται – διαβρώνεται», λόγω της ηλεκτρόλυσης, προστατεύοντας τα χαλύβδινα εξαρτήματα και συσκευές του ηλιακού. Αυτό όμως κάνει την αντικατάσταση του επιβεβλημένη. Αν δεν το αντικαταστήσουμε έγκαιρα θα διαβρωθούν τα μέταλλα του ηλιακού προκαλώντας ανεπανόρθωτες ζημιές. texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service65

 

 

 

Αργεί πολύ να ζεστάνει το νερό. Γιατί;

Αυτό μπορεί να συμβαίνει για διάφορους λόγους με τους σημαντικότερους: α) την χαμηλή στάθμη του θερμικού φορέα στο σύστημα (υγρά), β) την ανεπαρκή ηλιόπτωση (τους χειμωνιάτικους μήνες κυρίως) και γ) την κακή ποιότητα των ηλιακών συλλεκτών, δ) την συσσώρευση αλάτων, ε) την χαλασμένη μόνωση.

texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service67

Οι υποχρεώσεις μας δεν σταματούν με την ολοκλήρωση μιας επιτυχούς εγκατάστασης – αυτό είναι μόνο η αρχή. Έχουμε τη δυνατότητα να συντηρούμε και να επισκευάζουμε τον εξοπλισμό σας, έτσι ώστε να επιτυγχάνουμε την άψογη λειτουργία του για πολλά χρόνια.

Η συντήρηση ενός ηλιακού θερμοσίφωνα όπως εξάλλου όλων των συσκευών και μηχανών, είναι απαραίτητη, ούτως ώστε να εξασφαλιστεί η καλή λειτουργία και απόδοση του. Κάνοντας service στην κατάλληλη καθορισμένη στιγμή, βοηθάμε τον ηλιακό μας να “αντέξει“ στην πάροδο του χρόνου και να μας προσφέρει τις υπηρεσίες του για περισσότερα χρόνια και με αποτελεσματικότητα.
texnites.bestgr.grSolar Water Heaters Service77Καλό είναι το πρώτο service του συστήματος μας να γίνει στο τέλος του δεύτερου έτους λειτουργίας του και έπειτα κάθε 2 έτη. Κάνοντας service στον ηλιακό σας, το ειδικευμένο συνεργείο μας θα ελέγξει τη λειτουργία του συστήματος, την αντιψυκτική ικανότητα του θερμικού φορέα στο κλειστό κύκλωμα και αλλάζει τη ράβδο μαγνησίου που παρέχει το boiler. Σε περίπτωση που έχει παρουσιαστεί οποιοδήποτε πρόβλημα, το συνεργείο μας πληροφορεί τον πελάτη και συνεννοείται εγγράφως για την οποιαδήποτε ενέργεια του.
Η συμπλήρωση αντιψυκτικού υγρού αιθύλο, ανα 2ετία δεν επιτρέπει στο θερμικό φορέα να παγώσει σε περίπτωση που η θερμοκρασία πέσει κάτω από τους 0oC, έτσι ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση να σπάσουν οι συλλέκτες σε περίπτωση παγετού. αν και εφόσον είστε σίγουροι οτι ο ηλιακός θερμοσίφωνας έχει ικανοποιητική ποσότητα αντιψυκτικού, δεν υπάρχει φόβος για το σύστημα.

Αν όχι όμως θα πρέπει να προβείτε στην άμμεση συμπληρωσή του, μέσω του σερβις της συσκευής σας. Επισης η πλήρη κάλυψη του κλειστού κυκλώματος της συσκευής από αντιψυκτικό, παρέχει σε αυτό την μέγιστη απόδοση του με την ανάλογη ηλιοφάνεια. Η έλειψη αντιψυκτικού στο κλειστό κύκλωμα, ακόμα και 1 λίτρου, μειώνει την απόδοση του ηλιακού μας ακόμα και αν υπάρχει πλήρη ηλιοφάνεια.