Αρχική σελίδα Όλες οι υπηρεσίεςΚατασκευή - Χτίσιμο Πέτρας Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

από admin
39122 Προβολές
Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

ΦΟΡΜΑ ΠΡΟΣΦΟΡΩΝ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ

1. ΣΕ 1 ΛΕΠΤΟ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΥΜΠΛΗΡΩΝΕΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΦΟΡΜΑ!
2. ΛΑΜΒΑΝΕΤΑΙ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΑΠΟ ΕΠΙΛΕΓΜΕΝΟΥΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ!
3. ΔΙΑΛΕΓΕΤΕ ΤΗΝ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΔΩΡΕΑΝ & ΑΜΕΣΑ!
Κατασκευή - Χτίσιμο Πέτρας, Πάρτε την καλύτερη Προσφορά
Πατώντας (Αποστολή στους Επαγγελματίες) αποδέχεσαι τους όρους και προϋποθέσεις του κανονισμού GDPR & του www.texnites.bestgr.gr.

Πάρε προσφορές εκτίμησης κόστους για Χτίσιμο πέτρας  από αξιόπιστους επαγγελματίες

ΧΤΙΣΙΜΟ ΠΕΤΡΑΣ ΣΕ ΧΑΜΗΛΕΣ ΤΙΜΕΣ, ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗΣ ΑΡΙΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ,  από εξειδικευμένους τεχνικούς .

Ερχόμαστε δωρεάν στον χώρο σας και σας ενημερώνουμε  χωρίς απολύτως καμία δέσμευση.

Ποιά τα πλεονεκτήματα για Χτίσιμο πέτρας με παραδοσιακό τρόπο.

Στη χώρα μας, η χρήση πέτρας για χτίσιμο εφαρμόζεται κυρίως σε εξοχικά σπίτια ενώ ως επένδυση προτιμάται για διακόσμηση εσωτερικών και εξωτερικών χώρων.

Σύμφωνα με τα σύγχρονα πρότυπα οι πέτρινες κατασκευές είναι πλέον μικτές και συνδυάζονται με άλλα υλικά όπως είναι το οπλισμένο σκυρόδεμα, το τούβλο κλπ.

Πολλοί μπερδεύουν το χτίσιμο ενός σπιτιού αποκλειστικά με πέτρα και τη συμβατική κατασκευή (πλάκα μπετόν, δοκάρια μπετόν, τοιχοποιία τούβλα και εσωτερική και εξωτερική επένδυση με πέτρα).

Η πρώτη είναι πολύ σπάνια στη χώρα μας!

Συναντάται κυρίως σε ορισμένες περιοχές της Πελοπονήσου (Μάνη) και της Ηπείρου.

Ως κατασκευή κοστίζει αρκετά, και αυτός είναι και ο βασικός λόγος που δεν είναι τόσο διαδεδομένη.

Πιο συχνή είναι η δόμηση με οπλισμένο σκυρόδεμα και επένδυση εσωτερικά και εξωτερικά με πέτρα ή ο συνδυασμός σκυροδέματος πέτρας ή ακόμη και πέτρας-ξύλου.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για Πλακοστρώσεις με Πέτρα

Πλακοστρώσεις από πέτρα σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους είναι μια λύση που προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα έναντι άλλων υλικών.

Η μεγάλη αντοχή σε χτυπήματα, η ομορφιά της πέτρα, οι αντιολισθητικές ιδιότητες, η ισχυρή μόνωση είναι μερικοί λόγοι που θα την επιλέξετε σαν υλικό για το σπίτι σας.

Ο συνδυασμός της πέτρας με το πράσινο του κήπου σας ή ακόμα καλύτερα με την πισίνα σας θα δώσεις στον χώρο σας μοναδική όψη και ομορφιά.

Μαντρότοιχους – μάντρες σπιτιών με χτισιμο πετρας ή επενδυση.

Επενδύστε με πέτρα.

Η πέτρα δίνει αξία στο σπίτι σας και ομορφαίνει τον χώρο σας με τον ποιο φυσικό τρόπο.

Μέσα σε λίγες μόνο ημέρες  μπορούμε να μεταμορφώσουμε τον εξωτερικό σας χώρο του κήπου ή της μάντρας σας σε πραγματικό έργο τέχνης.

Τζάκια από Πέτρα

Εσείς θα διαλέξετε το χρώμα το σχέδιο και την πέτρα που θέλετε, και εμείς θα το κατασκευάσουμε με ιδιαίτερη προσοχή στην λεπτομέρεια και την αισθητική σας.

Δώστε αξία στο σπίτι σας.

Θα ομορφήνετε τον χώρο σας και θα ζεστάνετε την καθημερινότητα σας με τα ποιο φυσικά υλικά. Την πέτρα.

Επικοινωνήστε μαζί μας για να σας δώσουμε μοναδικές λύσεις στις ποιο ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς.

Επενδύσεις με Πέτρα

Τα οφέλη είναι ατέλειωτα. Η πέτρα προσφέρει μόνωση στον τοίχο, διακόσμηση και ζεστασιά στον χώρο, προσφέρει αξία εκεί που τοποθετείτε!

Η επένδυση πέτρα συνήθως πραγματοποιείτε σε εσωτερικούς και εξωτερικούς τοίχους για διακοσμητικούς λογούς. Σε μαντρότοιχου αλλά και στο σαλόνι ενός σπιτιού, η επιλογή της πέτρας σαν υλικό είναι μοναδική λύση.

Μια μεγάλη γκάμα από φυσικές επενδυτικές πέτρες, σας δίνουν την δυνατότητα της επιλογής συγκεκριμένης χρωματικής χροιάς και υφής έτσι ώστε να διαμορφώστε τον χώρο σας όπως ακριβώς επιθυμείτε και να δημιουργήσετε μοναδικά έργα με διαχρονική αξία.

Αγκωνάρια, στενάρια, καπάκια και διάφορα είδη πέτρας που δουλεύουμε υπάρχουν διαθέσιμα, ανάλογα με την περιοχή εξόρυξης σε διάφορα σχήματα και σχέδια.
Η φυσική πέτρα δεν συγκρίνετε με κανένα άλλο οικοδομικό υλικό.

Βασικά πλεονεκτήματα της πέτρας!

Είναι η αντοχή του υλικού στο χρόνο, η ευκολία συντήρησης (δεν χρειάζεται σοβάτισμα ή βάψιμο), η μεγάλη θερμοχωρητικότητα (βοηθά στην αποθήκευση θερμότητας) και η υψηλή αισθητική.

Από την άλλη βασικά πλεονεκτήματα του υλικού είναι το υψηλό κόστος αγοράς και τοποθέτησης και η δυσκολία στην επισκευή.

Η πέτρα χρησιμοποιείται κυρίως για τό χτίσιμο ή την επένδυση εξοχικής κατοικίας, για την κατασκευή φράχτη, ως εσωτερική και εξωτερική επένδυση τοίχων, ως διακοσμητική επένδυση τμήματος τοίχου, ως πλακόστρωση και ως επένδυση για τζάκια και κτιστούς φούρνους.

Στις λιθοδομές χρησιμοποιούνται αργοί λίθοι που δεν υφίστανται καμιά επεξεργασία, ημιλαξευτοί λίθοι που υφίστανται μερική επεξεργασία στην όψη και στις παράπλευρες επιφάνειες και λαξευτοί λίθοι που υφίστνται πλήρη επξεργασία και λαμβάνουν κανονικά γεωμετρικά σχήματα.

Μέρη προέλευσης πέτρας!

Ανάλογα με την προέλευσή τους, οι πέτρες κτισίματος μπορεί να είναι Ακροβουνίου, Άρτας, Θάσου, Καβάλας, Καρύστου, Κασσάνδρας, Νεοχωρίου, Παραμυθιάς, Πηλίου κα. Γνωστοί είναι επίσης οι σχιστόλιθοι Πεντέλης, Βυτίνας, Πάρνωνα και Ιωαννίνων.

Για το κτίσιμο χρησιμοποιούνται επίσης και τεχνητές πέτρες από ρευστοκονίαμα γρανίτη-τσιμέντου.
Οι διαστάσεις της πέτρας που χρησιμοποιείται στη δόμηση ποικίλουν.

Υπάρχουν τυποποιημένα μεγέθη και ακανόνιστα με συγκεκριμένο πάχος και ελεύθερο μήκος. Συνήθως προσαρμόζονται στις εκάστοτε κατασκευαστικές απαιτήσεις.

Ποια τα στάδια πέτρινης κατασκευής!

Όσον αφορά τον τρόπο χτισίματος μιας νέας κατασκευής, αρχικά ξεκινάμε τις εκσκαφές έτσι ώστε να βάλουμε τις θεμελιώσεις της κατασκευής μας και να ολοκληρώσουμε τον φέροντα σκελετό (θεμέλια, πλάκες, κολώνες, δοκάρια) με οπλισμένο σκυρόδεμα βάση του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Αφού τελειώσουμε τον φέροντα σκελετό, αρχίζουμε τις τοιχοποιίες όπου εξωτερικά είναι πέτρινες και εσωτερικά με τούβλα ή με συρόλιθο και ανάμεσα βάζουμε πετροβάμβακα πεντάρι. Έτσι το πάχος της τοιχοποιίας μας είναι 50 πόντοι, στοιχείο που προσφέρει καλή ηχομόνωση και θερμομόνωση.

Το χτίσιμο της τοιχοποιίας αρχίζει ταυτόχρονα γύρω γύρω σε όλο το σπίτι και ανεβαίνοντας προς τα πάνω μέχρι την σκεπή.

Εάν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού θέλει εσωτερικά και εξωτερικά πέτρινες τοιχοποιίες και εφ’ όσον είναι και στο σχέδιο πέτρινες, τότε γίνεται ακριβώς ο ίδιος τρόπος χτισίματος δηλαδή αρχίζουμε γύρω γύρω και κλείνουμε προς τα πάνω.

Σε όλες τις γωνιές του σπιτιού τοποθετούμε αγκωνάρια διαστάσεων από 15x30x30 και άνω ανάλογα με το ύψος δίπλα ακριβώς από τα αγκωνάρια βάζουμε τα παραγκωνάρια τα οποία έχουν μικρότερες διαστάσεις από τα αγκωνάρια και έτσι ώστε να υπάρχει μια αρμονική διαβάθμιση στο μάτι.

Επίσης τις πέτρες που χρησιμοποιούμε σαν αγκωνάρια με διαφορετικό σχήμα απ’ τα αγκωνάρια τις χρησιμοποιούμε σαν πρέκια ενώ στις ποδιές βάζουμε ειδικά πέτρινα καπάκια.

Πώς θα διατηρήσεις την πέτρινη κατασκευή σε άψογη κατάσταση;

Η πέτρα φθείρεται κυρίως από τον ήλιο και τον πάγο.Το πιο συνηθισμένο πρόβλημα είναι οι ρωγμές που παρουσιάζονται στους αρμούς. Πολλοί τεχνίτες προτείνουν τοποθέτηση χωρίς αρμούς για να αποφευχθούν τέτοιου είδους προβλήματα εξαιτίας της διαστολής και της συστολής.

Οι περισσότερες τεχνητές πέτρες έχουν συγκεκριμένες ιδιότητες όπως είναι η αντοχή στην υγρασία ενώ μετά την τοποθέτησή τους υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθεί αστάρι προκειμένου να αυξηθεί η ανθεκτικότητα.

Τα περισσότερα προβλήματα γίνονται εμφανή μετά την ολοκλήρωση των εργασιών τοποθέτησης. Υπολείμματα τσιμέντου, σκόνες, χώματα, λάδια και λίπη είναι οι συνήθεις ενδείξεις φθοράς που οφείλονται σε ελλιπές στέγνωμα, μη απομάκρυνση των ρύπων κατά την κατασκευή και σε κακή συντήρηση.

Σε περίπτωση που δεν έχει γίνει σωστή αρχική τοποθέτηση των πλακών, οι πλάκες αποκολλούνται.

Με την πάροδο του χρόνου η επιφάνεια του δαπέδου φθείρεται εξαιτίας της χρήσης πετρωμάτων διαφορετικών ειδών με διαφορετική αντοχή σε φθορά από τριβή. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι πλάκες να τρίβονται και να φθείρονται ανομοιόμορφα και η επιφάνεια του δαπέδου από πέτρα να αποκτά κυματοειδή μορφή.

Ακόμη, η στρέβλωση πλακών από την υγρασία μπορεί να δημιουργήσει «φούσκωμα» που εμποδίζει τη χρήση του χώρου (πχ εμποδίζει το άνοιγμα της πόρτας κλπ).

Εργασίες που πρέπει να γίνουν σε κατασκευές πριν και μετά το χτίσιμο με πέτρα:

  • Αμμοβολής

  • Υδροβολής

  • Αρμολόγηση

  • Τσιμεντοενέσεις όπου χρειάζεται.

  • Τσιμεντοσινάζια ,κτλ

Αναπαλαιώνουμε σπίτια και εξωτερικούς χώρους χωρίς να αλλοιώσουμε τον χαρακτήρα και την αρχιτεκτονική τους, διατηρώντας το υπάρχον χτίσιμο και δομή της πέτρας. Αναλαμβάνουμε επίσης την αναπαλαίωση εκκλησιών, γεφυρών, ιστορικών μνημείων.

Καθαρισμός πέτρας με Αμμοβολή

Βολή με άμμο(τεχνολογία) μέθοδος καθαρισμού μεγάλης επιφάνειας, ή αφαίρεσης μπογιάς, σκουριάς, βερνικιού,σοβά  κ.α., ή ακόμα εγγραφής (υαλουργία), με εκτόξευση άμμου προς αυτήν.

Διαθέτουμε τελευταίας τεχνολογίας μηχανήματα αμμοβολής καθώς και την απαραίτητη τεχνογνωσία για κάθε εργασία.

Η αμμοβολή είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται στη αναπαλαίωση πέτρινων κτηρίων για την αφαίρεση του παλιού σοβά, χρωμάτων και βρωμιάς ώστε να μένει καθαρή η πέτρα.

Πέτρα για εξωτερικό τοίχο

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

Χτίσιμο πέτρας

Χτίσιμο πέτρας

Κατασκευή με πέτρα

Κατασκευή κτιρίου με πέτρα

Κατασκευή κτιρίου με πέτρα

Κατασκευή κτιρίου με πέτρα

Κατασκευή Μάνδρας με πέτρα

Κατασκευή Μάνδρας με πέτρα

Κατασκευή Σκάλας με πέτρα

Κατασκευή Αυλής με πέτρα

Κατασκευή Τζακιού με πέτρα

Κατασκευή Μάνδρας με πέτρα

Κατασκευή Μάνδρας με πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή Εξωτερικού Χώρου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή τοίχου Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή τοίχου Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή Σκεπής Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή τοίχου Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή σκάλας Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή αυλής Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Κατασκευή τοίχου Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Επένδυση Αυλής με Πέτρα

Επένδυση τζακιού με Πέτρα

Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση τζακιού

Επένδυση αυλής με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας

Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Επένδυση μάνδρας με Πέτρα

Επένδυση στέγης με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας Κτιρίου

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Επένδυσημάνδρας με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Επένδυση πηγάδι με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας σκαλοπάτια

Χτίσιμο πέτρας στέγη

Επένδυση Κτιρίου με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας Κτιρίου

Επένδυση Πισίνας με Πέτρα

Χτίσιμο πέτρας | Αυλή με Πέτρα

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars ( 4.85 ) Η Συνολική Βαθμολογία Ποιότητας των επαγγελματιών μας.
Loading...
Πατήστε το βελάκι δεξιά να ανοίξει η κατηγορία